Acomaxin Tarina

Acomaxin tarina alkaa varjellusta salaisesta reseptistä hiusten ja hiuspohjan ongelmiin 72 vuotta sitten. Kaarina Arppe ja lapintietäjä Matti Mård kehittivät Hiusnesteen vuonna 1942 käyttäen Suomen karun maaperän ravinteikkaita yrttejä ja kasveja sekä hyödyntäen kansanparannustietämystään. Hiusneste ja sen seuraaja Acomax Hiusseerumi on lähes 40 yrtin ja kasvin yhdistelmävalmiste. Siinä yhdistyvät kansanlääkintäperinne, moderni lääketiede ja teknologinen huippuosaaminen.

Hiusnesteen kehittäjä Kaarina Arppe keittämässä hiusnestettä.

Hiusneste sai paljon kansainvälistä huomiota ja se on palkittu kultamitalein mm. Brysselissä, Genevessä ja Wienissä. Muita palkintoja tuote sai esimerkiksi Hampurissa, Pariisissa, New Yorkissa, Sydneyssä ja Torontossa. Acomax-tuotesarja valittiin Suomessa Vuoden hoitotuotteeksi 2007.

Kauppa- ja teollisuusministeriön tukema pilottitutkimus hiusnesteestä valmistui 1994 ja käyttäjätutkimus Acomax-hiusravinnosta valmistui 1998. Tulokset olivat hämmästyttävän positiivisia. Myönteisten hoitotulosten kannustamana hiusnesteen ympärille alettiin luoda tuotesarjaa shampoon ja hoitoaineen muodossa.

Tänä päivänä hiusseerumin rinnalle on syntynyt tuoteperhe. Sisäinen hiusnystyjen täsmäravinne Acomax Hiuskapseli sekä Acomax Shampoo ja Hoitoaine huolehtivat hiuskunnosta ja hiuspohjan tasapainosta.

Tänä päivänä nykyisen entistä tehokkaamman Hiusseerumin yrttejä kasvatetaan yrttitiloilla Suomessa luonnonmukaisesti. Kukat ja kasvien osat kerätään käsin, kuivataan ja uutetaan seerumiksi.